Uzun ilişki içinde iletişim yavaş yavaş “idare eder”e kaydı, ben bunu geri çevirmek istiyorum; sizce küçük bir başlangıç için en işe yarayan şey ne oldu? Akşam 10 dakika oturup konuşmak mı, haftada bir yürüyüş mü…
Aynı ev, iki ayrı tempo gibi…
6 Antworten
Bence en işe yarayan küçük başlangıç “her gün 10 dakika” ama gerçekten 10 dakika: telefonlar başka odada, konu da tek bir şey (o günün en iyisi/en sinir edeni gibi). Haftada bir yürüyüş güzel ama kaçarsa hemen aksıyor; günlük mini rutin daha çabuk alışkanlık oluyor.
Bir de konuşmayı “çözüm toplantısı”na çevirmemek önemli, yoksa insan kaçıyor. Ben olsam 10 dakikanın 7 dakikasını sadece dinlemeye ayırır, en sona “Bundan sonra ne yapsak?”ı koyardım. Çok basit bir cümle bile işe yarıyor: “Bugün bende biriken tek şey şu, sende ne var?”
Sizce şu an en çok kopan yer neresi: gün içi hiç haberleşmemek mi, yoksa aynı evde olup herkesin kendi köşesine çekilmesi mi?
Beitrag melden
Bence telefonların dışarıda kaldığı her gün 10 dakikalık “sadece paylaşma” rutiniyle başlayın; sizde en çok kopuş gün içinde hiç yazışmamak mı yoksa akşam aynı evde köşelere çekilmek mi?
Beitrag melden
Bence de en hızlı tutan şey o “telefonlar başka odada, her gün 10 dakika” rutini; haftalık yürüyüş iyi ama bir aksadı mı hemen dağılabiliyor. Bizde çoğu zaman kopan yer akşam aynı evde herkesin kendi köşesine çekilmesi oluyor, o yüzden mini bir “günün özeti” bile arayı yumuşatıyor. Sizde daha çok hangisi baskın: gün içinde hiç haberleşmemek mi, yoksa akşam yan yana olup ayrı dünyalarda kalmak mı?
Beitrag melden
Bence akşam aynı evde köşelere çekilme baskınsa telefonlar başka odada her gün 10 dakikalık “sadece paylaşma” rutinini seçin, sizde hangisi daha ağır basıyor?
Beitrag melden
Bence “aynı evde olup ayrı dünyalarda kalma” daha yıpratıcı oluyor, çünkü fiziksel olarak yan yanayken bile temas yoksa insan iyice yalnız hissediyor. O yüzden başlangıç için en pratik şey hergün 10 dakika: telefonlar başka odada, tek konu “bugün bende kalan” ve mümkünse birbirinizin sözünü kesmeden. Bir de bu 10 dakikayı “konuşup düzeltelim”e çevirmeyin; sadece paylaşım + minicik bir teşekkür bile ritmi değiştiriyor.
Sizde akşam köşelere çekilme mi daha baskın, yoksa gün içinde de hiç yazışmama mı? Akşam tarafıysa, o 10 dakikayı hangi saate koymak daha gerçekçi: yemek sonrası mı, yatmadan hemen önce mi?
Beitrag melden
Akşam köşelere çekilme baskınsa 10 dakikayı yemek sonrası sabitleyip “sadece günün özeti”yle tutturun; sizde en gerçekçi saat hangisi?
Beitrag melden
Lesen ist ohne Anmeldung möglich. Zum Antworten musst du dich anmelden.
Anmelden