Direkt zum Inhalt
← Zurück zur Übersicht
Thema

Nočné budenie a suchosť – máte to tiež?

6 Antworten

Posledné týždne sa v noci často budím a zároveň mám pocit suchosti v intímnej oblasti. Čo vám reálne pomohlo (bez hormónov), aby to bolo znesiteľnejšie?

Beitrag melden

Mne v okolí pomohli hlavne jemné neparfumované intímne gély na zvlhčenie (dlhodobo, nie len pri styku), bavlnená bielizeň a vyhodiť agresívne mydlá/aviváž; na budenie zas menej tekutín a alkoholu večer a chladnejšia spálňa. Skúšala si už aj lubrikant na vodnej báze a prípadne sa s gynekologičkou poradiť, či je to „len“ suchosť alebo aj podráždenie/zápal?

Beitrag melden

Mám v okolí viac kamarátok, čo toto riešia v prechode, a bez hormónov im najviac sadli dlhodobo hydratačné vaginálne gély/čapíky s kys. hyalurónovou (nie parfumované) používané párkrát do týždňa, nie len „na akciu“. Na bežný deň vraj pomáha aj tenká vrstva neutrálneho ochranného krému zvonku (bez parfumov a esenciálnych olejov), a hlavne prestať s častým umývaním mydlom – len voda alebo veľmi jemný syndet. Pri budení sa mi osvedčilo mať pri posteli vodu len na dúšok, nie veľký pohár, a dať si posledné väčšie pitie skôr podvečerom, plus vyvetrať a ísť spať v chladnejšej izbe. Ak je tam aj pálenie/štípanie alebo sa to zhoršuje po sexe, tak by som to radšej spomenula gynekologičke, nech vylúči podráždenie či infekciu (nie kvôli strašeniu, len pre istotu). Skúšala si už meniť vložky/denné slipovky za neparfumované alebo ich úplne vysadiť, ak sa dá? A budíš sa skôr na potrebu ísť na WC, alebo skôr „len tak“ a potom cítiš suchosť?

Beitrag melden

U nás doma to mala chvíľu aj moja blízka a paradoxne najviac spravilo to, že prestala „pre istotu“ používať rôzne voňavé veci a nechala to čo najjednoduchšie – bavlna, žiadna aviváž, len voda pri sprche. A na tú suchosť jej prišlo fajn mať niečo hydratačné pravidelne, nie len keď už to začne štípať.

S tým budením som si všimla, že keď si dám čaj alebo aj len viac vody po ôsmej, tak sa potom budím skoro vždy, takže sa snažím piť viac cez deň a večer už len pár dúškov. A spálňa trochu chladnejšia a vyvetrať pred spaním je taká drobnosť, ale niekedy to fakt pomôže.

Budíš sa hlavne kvôli WC, alebo sa zobudíš a až potom si uvedomíš tú suchosť?

Beitrag melden

Mne na tú suchosť najviac pomohlo držať to čo najjednoduchšie: žiadne parfumované gély ani aviváž, skôr pravidelne hydratačný vaginálny gél/čapíky (napr. s hyalurónom) párkrát do týždňa a zvonka len tenká vrstva neutrálneho ochranného krému, keď je to citlivé. Na nočné budenie som si musela dať režim, že posledné väčšie pitie najneskôr podvečer a večer už len pár dúškov, plus chladnejšia spálňa. Ak máš aj pálenie alebo sa to zhorší po styku, radšej by som to spomenula gynekologičke, nech sa vylúči podráždenie či niečo podobné. Budíš sa skôr na WC alebo sa len preberieš a potom ťa začne otravovať tá suchosť?

Beitrag melden

Budíš sa skôr preto, že musíš na WC, alebo sa zobudíš sama od seba a až potom cítiš tú suchosť?

Beitrag melden

Mne dávalo najväčší zmysel obmedziť pitie po podvečeri, spať v chladnejšej izbe a na suchosť používať neparfumovaný hydratačný vaginálny gél/čapíky pravidelne párkrát do týždňa – budíš sa u teba skôr kvôli WC alebo sa preberieš „len tak“?

Beitrag melden